07 d’agost 2010

Artur Mas i el concert econòmic


Llegeixo a e-notícies que el president de CiU, Artur Mas, renúncia a la independència per incloure al seu programa electoral el concert econòmic. Molt bé. En els darrers anys la fuga de sobiranistes de Convergència Democràtica de Catalunya ha estat un degoteig constant i imparable: Enric Canela, Joan Fonollosa, Ignasi Planas, Mercè Escarrà, servidor i, el darrer i més sonat: l'Alfons López Tena. No sobta després de les actituds de la seva direcció nacional, com per exemple, votar a la mesa del Parlament contra la ILP que van presentar Uriel Bertran i Alfons López Tena per permetre recollir signatures per poder celebrar una consulta refrendària sobre la independència de Catalunya. Recordem que la mateixa mesa parlamentària si que va permetre iniciar els tràmits de la ILP que pretenia enterrar el model d'immersió lingüística i escolaritzar els més petits en espanyol i implantar un model lingüístic escolar segregacionista i discriminador envers la nostra llengua. 

Que CiU ha abandonat el sobiranisme i vol mantenir Catalunya com una "comunidad autónoma de régimen general" per molta soflama catalanista que vulgui aparentar és una realitat fefaent. Aquesta setmana qui es despenjava és el suposat independentista Felip Puig i secretari general adjunt de Convergència. La pregunta que li van formular a Catalunya Ràdio era tan clara com "Està Convergència disposada a proclamar l'Estat català la propera legislatura?". I la resposta de Felip Puig també ho fou: "No". 

Aquesta Convergència que només pensa en assaltar el Palau de la Generalitat com sigui empassant-se el majoritari sentiment independentista de la seva militància i electorat és la mateixa que ara ens vol vendre que inclouran el concert econòmic al seu programa electoral titllant el model actual d'abús. Aquest és el model que el propi Artur Mas va pactar a la Moncloa i que ve regulat per un Estatut d'Autonomia que ha estat un fail estrepitós de la federació autonomista donada la retallada produïda pel Tribunal Constitucional.

Artur Mas es deu pensar que podrà aconseguir un concert econòmic apel·lant a uns drets històrics que han quedat profundament tocats per la sentència del Tribunal Constitucional, o que potser el govern espanyol socialista actual (en dos anys tot apunta que tindrem al davant un govern espanyol popular, val a dir-ho) ens el donarà a canvi de no se sap què, ja que el mateix Zapatero ha donat per tancada la descentralització de l'Estat.

Així les coses, l'únic concert que pot garantir Artur Mas és un de Manolo Escobar a la caseta de CiU de la Feria d'Abril. No ens enganyem, ni ens enganya: avui en dia, amb l'Espanya actual, ens serà més fàcil als catalans independitzar-nos que pactar qualsevol cosa amb els de la Meseta.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada