10 d’agost 2010

Els brindis al sol d'Artur Mas



Artur Mas va tornar a repetir ahir a Reus els seus arguments falaços que tot sembla indicar que seran els eixos de la seva campanya per frenar el tsunami independentista: el concert econòmic i el dret a decidir. Les contradiccions del candidat de CiU són tant flagrants que una es planteja si són conseqüència de la seva ingenuïtat -cosa que costa de creure a aquestes alçades-, o de la por que té que els vots se li escapin de les mans i que el porta a enganyar als votants.

Mas té tota la raó del món quan assegura que l'Estatut ha entrat en via morta i que l'única opció que ens queda és el dret a decidir. Però quan es posa sobre la mesa del Parlament la possibilitat d'exercir-lo, CiU diu que no, que no permet ni tant sols que s'iniciï un procés de recollida de signatures. Primera contradicció/mentida.

Segona contradicció/mentida: el concert econòmic. Aquest sistema de finançament ja es contemplava a l'Estatut del 30 de setembre, que Mas ja es va encarregar de retallar amb la seva entrevista amb Zapatero i una parell de paquets de Marlboro light.

Després de la sentència del TC ni tan sols Espanya és capaç de complir la disposició addicional que tracta de la inversió en infraestructures que ha de fer l'Estat a Catalunya i a sobre avui hem de tornar 700 milions d'euros que es veu que devem a Espanya perquè Extremadura i Madrid, entre d'altres puguin seguir espoliant-nos. De fet no podem accedir al concert econòmic per no ser una comunitat de règim foral com són el País Basc i Navarra. Per poder gaudir del mateix sistema de finançament s'hauria de modificar la Constitució. Potser Mas en els seus somnis té visions d'una Constitució espanyola catalanitzada. El sistema de finançament de Catalunya-com a comunitat autònoma de règim comú que és- es regeix per la LOFCA. Per tant, mentre estiguem engolits per aquesta sangonera coneguda com Estat espanyol, tindrem pitjor finançament que Extremadura o la Región de Múrcia, per posar exemples.

Potser Mas es pensa que anat a negociar a Madrid obtindrà algun pacte beneficiós per Catalunya, pacte que en qualsevol cas no serà el concert econòmic perquè com ja he dit abans és inconstitucional. Amb qui pactarà,amb el PSOE? Amb el PP?

Mas l'encerta quan diu que el tren de l'Estatut ha entrat en via morta, però és que ell vol anar amb regionales Renfe, no fos cas que se'ls acabés el "xollo" a tots els convergents que viuen del Congreso de los Diputados o del Senado o d'empreses espanyoles com Ferrovial.

L'únic tren que val és un TGV que ens porti sense parades a l'estació final, l'Estat propi dins la UE. La llibertat d'una nació no es negocia a Madrid perquè és nostra. La resta -les negociacions amb el govern espanyol, els grans discursos, etc- no serveixen per res, formen part del circ de l'ambigüitat i la mentida.

Sr. Mas, enganyar els electors a aquestes alçades és de males persones.

    

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada