27 d’agost 2010

Carta oberta a Oriol Pujol i Ferrusola


Il·lustre senyor diputat,

m'adreço a vostè com a exmilitant de Convergència per fer-li algunes preguntes i compartir unes reflexions arran de les declaracions que ha fet avui a Els Matins de TV3.

Vostè ha dit que abans de parlar de referèndums cal "sortir del sot" i que són necessaris una sèrie de passos previs. No creu que ajudarien a sortir del sot 22.000 milions d'euros anuals, que són els que ens roba cada any l'estat espanyol?

Sembla què vostès basaran la campanya electoral en el concert econòmic. M'agradaria que m'expliqués com s'aconsegueix que aquest estat espoliador et torni el què et pren i que permet viure a la resta amb l'esquena dreta sent inconstitucional. El sistema de finançament de Catalunya és el que marca la LOFCA per no ser comunitat foral; per si això no fos suficient la sentència del TC impedeix qualsevol relació de bilateralitat Catalunya-Espanya per negociar un sistema de finançament. Com és que en aquests vint-i-tres anys no han estat capaços d'aconseguir-ho? Què els fa pensar que ara ho podran fer? Crec sincerament que després de la retallada de l'Estatut, anunciar a l'electorat que la seva prioritat quan estiguin al govern serà demanar el concert econòmic és enganyar.

També voldria saber a què es deu aquesta afició de CiU de supeditar la política catalana a l'espanyola. Em refereixo a les últimes declaracions d'Artur Mas dient que esperarien a passades les eleccions espanyoles per començar les negociacions. Quina diferència hi ha entre que guanyi el PP o els PSOE? O potser és que sabent que el PP està a punt d'assolir el poder, faran intercanvi de cromos? El PP s'absté en l'investidura d'Artur Mas i a canvi CiU recolza el govern popular a Madrid? Penseu castigar el país amb un Majèstic 2?

No crec que quedi ningú que s'empassi aquest engany. No aconseguirem mai el concert econòmic; Pepiño Blanco ja va advertir Mas l'endemà d'aquestes declaracions. I què dir del PP? El Partit Popular és qui va presentar el recurs d'inconstitucionalitat contra l'Estatut, ho recorda senyor Pujol?

Potser el que els passa és que ara que es veuen a punt de tocar poder després de set anys a l'oposició i això els encega i no els deixa sentir el clam de tot un poble: INDEPENDÈNCIA! A la maniferstació del 10-J  no se sentia ningú cridant CONCERT ECONÒMIC! O INDEPENDÈNCIA PERÒ ARA NO TOCA!

Allà ja devia comprovar que de problemes d'autoestima els catalans no en tenim. Potser en tindrem si seguim tenint al govern autonomistes, diputats convergents còmodes amb l'estat espanyol i que priven a la ciutadania d'engegar un referèndum d'independència. En definitva, que van sumint la nostra Nació en aquest pou de misèria que és Espanya i en una dolça decadència.

Com a última reflexió voldria indicar-li que tan se val si a Catalunya hi ha un govern fort o no, un tripartit o una sociovergència, o el què sigui. Els espanyols tenen molt clar què cal fer amb Catalunya, i mentre no disposem d'un Estat propi, són ells qui tenen la paella pel mànec en tots els assumptes.


31/08/2010: Adjunto resposta rebuda del sr. Oriol Pujol Ferrusola per al vostre coneixement:






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada